grad varaždin

U staroj gradskoj jezgri u Varaždinu do kraja godine zablistat će 16 novoobnovljenih pročelja

Objavljeno: 09.04.2024. 18:38

Zadnja izmjena: 09.04.2024. 18:38

Foto: Arhiva

Kako navode iz Grada Varaždina, gradonačelnik Neven Bosilj je nakon provedenog Javnog poziva, utvrdio Listu prioriteta za provođenje Programa sanacije i obnove pročelja i krovova građevina u 2024. godini.

Sufinanciranje Programa obavlja se bespovratnim sredstvima osiguranim u Proračunu Grada Varaždina za proračunsku godinu iz sredstava spomeničke rente.

- Ove je godine za sanaciju pročelja u Proračunu Grada Varaždina predviđeno 120 tisuća eura, odnosno većina sredstava iz spomeničke rente bit će utrošena upravo za obnovu pročelja i krovišta prijavitelja, a sve kako bi naš grad bio što ljepši i uređeniji. Među njima su lokacije na Korzu, u Šenoinoj, Uskoj ulici, Uršulinski samostan, zatim pročelja u Nazorovoj, Kolodvorskoj, obnavljat će se i toranj župne crkve sv. Nikole, ukupno 16 lokacija. Svjesni smo da su za vlasnike građevina to ogromna financijska sredstva, ali svima nam je u interesu da nam centar grada bude na ponos, zato se Grad uključuje, pomaže i sufinancira. Varaždinu vraćamo stari sjaj, u svakom smislu – rekao je gradonačelnik.

Svim prijaviteljima upućeni su pozivi na dostavu dokumentacije i sklapanje ugovora o sufinanciranju. Rok za završetak radova je 15. prosinca 2024. godine. Lista prioriteta objavljena je na internetskoj stranici Grada Varaždina na poveznici, dodaju iz Grada Varaždina.

Komentari