SPORTSKE IGRE MLADIH

U stolnom tenisu odlični mladi iz Varaždina, a u graničaru nenadmašni Preložani

Objavljeno: 08.07.2020. 18:24

Zadnja izmjena: 08.07.2020. 18:26

Kamp Veli Jože u Savudriji bio je domaćin dvije smjene velike državne završnice Plazma Sportskih igara mladih u graničaru, atletici, stolnom tenisu i odbojci na pijesku.

Igre su svoju sezonu započele već u siječnju, razigravanjem turnira u 10 sportskih disciplina, a najbolji među njima osigurali su svoja mjesta na velikoj državnoj završnici. Djeca su u Savudriji po puna tri dana, uz natjecanja, uživala  u edukacijskim aktivnostima, druženju i neizostavnom kupanju.

Sportski dio državne završnice započeo je atletikom, a u utrci na 60 metara, najbrže vrijeme i zlatne medalje osvojili su Karmen Maksić (Križevci), Roko Djuran (Prelog), Dora Lovrinović (Koprivnica), i David Škurdija (Đurđevac).

U finalnim ogledima graničara za 2009. i 2011. godište, titula državnih prvaka otišla je u ruke ekipama iz Preloga, i to u obje kategorije: Pajdaši i Međimurski rasturači najbolji su graničarci u državi.

Na terenima Stella Marisa, u odbojci na pijesku, državni prvaci su djevojke iz Splita (Split 1) i dječaci iz Zagreba (Pacijenti 2.0), koji su nadmoćno i zasluženo slavili u svojim kategorijama.

Nakon napetih regionalnih turnira za plasman u Savudriju, mladi stolnotenisači/ce pokazali su svu raskoš svog talenta i na državnoj završnicu, a pobjedu su ponijeli Gabrijel Marjanović (Privlaka), Victoria Pustaj (Jastrebarsko), Simon Vincek (Varaždin), Bruna Borovec (Varaždin), Enio Funes (Nova Gradiška) i Lorena Perendić (Oroslavje).

Komentari