U subotu bogat program proslave Dana Varaždinske županije

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 06.09.2013. 13:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Večeras u 18 sati će se u HNK Varaždin održati svečana sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije.

Danas u Trnovcu župan Predrag Štromar svim sumještanima Varaždinske županije čestitao je Dan županije i blagdan Male gospe.

- Danas će biti velika gužva na svečanoj sjednici skupštine, nikad do sad se nije odazvalo toliko pozvanih, tako da možda ni neće biti mjesta u kazalištu. Meni je izuzetno drago da su ljudi zainteresirani za našu proslavu Dana županije. To i nama daje nekakvu čast da smo očito dobro radili, a opet i obavezu da bolje radimo u sljedeće četiri godine - rekao je župan Štromar.

Vrlo zanimljiv program proslave Dana županije za sve građane u planu je za subotu, 7. rujna.

Tako u 10 sati u Atriju Županijske palčae počinje predstava za djecu "Čarobnica Berta, Maks i mala princeza", za koju je Žuapnija podijelila besplatne ulaznice.

Središnji program proslave održat će se na Korzu i Starom gradu. Smotra povijesnih postrojbi i prijavak županu na Korzu počinje u 11 sati. A odmah nakon toga Husarska garda će na starom gradu izvesti program pod nazivom "Prepad baruničine kočije".

Riječ je o jedinstvenom prikazu iznimno atraktivnom za gledateljstvo tijekom kojeg će husari prikazati svoje jahačke vještine te, vjerujemo, oduševiti posjetitelje, a naročito one najmlađe.

Atrij Županijske palače ponovo će biti scena za predstavu, ali sada za odrasle. Komedija "Volim Njofru" Milana Grgića u režiji Stojana Matavulja počinje u 20 sati.

Komentari