grad ludbreg

U subotu će se u Ludbregu održavati ‘Zelena čistka’

Objavljeno: 09.05.2024. 08:20

Zadnja izmjena: 09.05.2024. 08:20

Foto: Ilustracija

Grad Ludbreg i ove će se godine uključiti u najveću ekološku kampanju zaštite okoliša u Hrvatskoj – Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, koja se provodi u sklopu projekta Od izvora do mora 2024, a čiji je glavni cilj da se građani i udruge masovno uključe u akciju čišćenja i uklanjanja otpada iz prirode kao i podizanje razine svijesti o čistom okolišu.

-Čist okoliš je pravo i obveza svih nas. Jedino biće koje stvara otpad je čovjek, a njegovo neodgovorno ponašanje dovest će u pitanje opstanak svih. Uključimo Ii se svi u kampanju za čisti okoliš, omogućit ćemo bolju budućnost i nama i budućim generacijama. – poručuju iz Grada Ludbrega.

Središnja akcija Zelene čistke ove će se godine provesti u subotu, 11. svibnja, kada svatko može postati volonter, odvojiti par sati svog vremena, doći na najbliži punkt i pomoći u zbrinjavanju otpada. Okupljanje sudionika bit će u 8:30 sati kod Lovačkog doma.

-Molima Vas da se prikladno obučete i sa sobom ponesete rukavice iako ćemo i mi osigurati jednokratne rukavice.- poručuju organizatori.

Komentari