okusi i mirisi našeg kraja

U subotu dođite i probajte tradicionalne božićne kolače u Županijskoj palači

Objavljeno: 07.12.2022. 11:21

Zadnja izmjena: 07.12.2022. 11:21

Da bi u vrijeme Adventa žiteljima županije, ali i brojnim turistima koji će posjetiti Varaždin dočarali okuse i mirise našega kraja, u Županijskoj palači na Franjevačkom trgu u Varaždinu dvije će subote zaredom biti predstavljeni tradicionalni božićni kolači.

Ove subote, 10. prosinca, od 10 do 11 sati u ulaznom prostoru Županijske palače tradicionalne kolače će predstaviti četiri udruge: Udruga žena Općine Vidovec, Udruga žena "Trnovečko srce" Trnovec, Udruga "Lepoglavski pušlek" i Udruga žena "Cvijet" Šemovec. Članice ovih udruga predstavit će i ponuditi slatke delicije svojega kraja, vidovečki gibanik, trnovečku prostu makovjaču, mlinčani kolač i šemovečke kelešice. Riječ je o jedinstvenim kolačima koji su zaštićeni upravo zahvaljujući ovim udrugama.

Sljedeće subote, 17. prosinca, u ulaznom prostoru Županijske palače, također od 10 do 11 sati tradicionalne božićne kolače predstavit će pak Udruga žena Kelemen, Udruga žena "Maruša" iz Maruševca i Udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave "Hajdina".

Komentari