odlično pripremljena staza

U subotu je u Donjoj Voći voženo 3. kolo Ciklokros lige

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.11.2019. 14:19

Zadnja izmjena: 12.11.2019. 14:22

U subotu je u Donjoj Voći voženo 3. kolo Ciklokros lige Sjeverozapadne i Središnje Hrvatske koje je okupilo gotovo sedamdeset natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije.

Ciklokros je tzv. zimska biciklistička disciplina jer se u pravilu odvija u kasnu jesen i zimu. Utrka se sastoji od vožnje kraćih krugova na trkalištima postavljenim na podlogama na kojima ima makadama, šumskih staza, trave, malo ceste te strmih, kratkih uzbrdica. 

Treće kolo, voženo u Donjoj Voći protekle subote, održalo se na zabavnoj i uzbudljivoj stazi s brojnim zavojima i prepuno izazova za gotovo sedamdeset vozača, koliko ih se okupilo. Po prvi puta je postojao nagradni fond, a najbrži su (prema kategorijama) bili: David Hublin (do 15 m/ž), Leon Gajser (M 40+), Matija Trstenjak (M do 19), Viktor Potočki (M do 40) te Mia Radotić (Ž). Zanimljiva, zahtjevna i uzbudljiva utrka završila je ugodnim druženjem sudionika i njihovih pratitelja što je odličan temelj za nastavak lige. 

Organizatori posebno zahvaljuju Općini Donja na suorganizaciji voća te župniku Marku Zadravcu na pomoći i gostoljubivosti.

U 4. se kolu Ciklokros liga seli u Zagreb. Utrka će se voziti u zagrebačkoj Jazbini (između Maksimira i Gračana), u nedjelju 17. studenog 2019.,a organizira Biciklistički klub „Ciklus“.U Varaždinu, 11. listopada 2019. godine

Komentari