U subotu memorijalni turnir u spomen na poginule branitelje iz općine Sračinec

Objavljeno: 22.09.2015. 12:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Arhiva eVž

U sklopu ovogodišnjih “Dana Miholja“ u Sračincu će se održati memorijalni turnir za poginule branitelje iz Općine Sračinec...

Kako doznajemo od Damira laljeka, dopredsjednika  UDVDR Sračinec, turnir će se održati u subotu 26. rujna s početkom u 10 sati. Natjecanja će se održati na športskim terenima kod Doma kulture u Sračincu, a na njima će sudjelovati  branitelji iz svih klubova koji djeluju u sklopu Ogranka Varaždin. Nadmetat će se u malom nogometu, gađanju zračnom puškom i bit će održan turnir u beli.

- Poznato je da su mnogi mladići iz Sračinca i okolice devedesetih godina krenuli u obranu Domovine. Njih nekoliko stotina sudjelovalo je gotovo u svim borbama  gdje je to bilo najpotrebnije - od Lipika, Pakraca, Velebita i Dobrovnika do Vukovara i Južnog bojišta – podsjeća Laljek.

Mnogi su se sretno vratili svojim domovima gdje su ih u strepnji čekale njihove obitelji, neki teško ranjeni ostali su doživotni invalidi, a pet Vitezova iz Općine Sračinc dalo je ono najvrjednije,  ugradili su svoje živote u temelj naše Domovine.

Spomenuti tradicionalni memorijalni turnir organizira se u čast i spomen Josipu Crnčecu, Ivici Matanoviću, Miri Košćaku, Vladi Bukalu i Milanu Plantaku.

Komentari