prema odluci stožera

U subotu se otvara gradska tržnica u Novom Marofu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.04.2020. 12:34

Zadnja izmjena: 10.04.2020. 16:19

Nakon što je Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ponovno dopušten rad tržnicama, ali uz posebne mjere, u subotu se otvara i gradska tržnica u Novom Marofu.

- Naša se tržnica otvara u dogovoru s prodavačima. Sve su pripremne radnje obavljene, sve je spremno. Zadovoljeni su svi strogi uvjeti koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite - od postavljanja ograde, kontrole ulaska i izlaska, do kontrole držanja razmaka između prodavača i kretanja kupaca označenim smjerom, a postavljena je i zaštita od pleksiglasa – ističe gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Građani će tako ponovo imati priliku kupovati na gradskoj tržnici, iako ni do sada nisu bili uskraćeni za proizvode domaćih proizvođača.

-Grad Novi Marof plasirao je nedavno „Naš e-Plac” na svojoj internetskoj stranici, što je naišlo na odličan odaziv proizvođača i građana. Na taj smo način omogućili Marofčanima da lakše dolaze do domaće uzgojenog voća i povrća, mliječnih proizvoda i mesa, direktnim kontaktom s proizvođačima, a našim lokalnim, pridružili su se proizvođači sa šireg novomarofskog područja – kazao je gradonačelnik Jenkač.

Komentari