obavijest

U subotu tretiranje komaraca u prigradskim naseljima, ovo su bitne informacije za građane

Objavljeno: 29.06.2022. 18:47

Zadnja izmjena: 29.06.2022. 18:49

U subotu 2. srpnja 2022. godine djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije  provoditi će mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području prigradskih naselja Grada Varaždina.

Suzbijanje će se provoditi u jutro od 4 do 6 sati u stambenom dijelu naselja Hraščica, Gojanec, Jalkovec, Poljana Biškupečka, Črnec Biškupečki, Kućan Marof, Kućan Donji, Kućan Gornji, Zbelava.

Dezinsekcija će se provoditi  sa sintetskim piretroidom NEOPITROID PREMIUM koji je odobren od strane Ministarstva zdravstva. Tretman suzbijanja će se provoditi metodom hladnog zamagljivanja sa motornog vozila.

- Mole se građani da se u navedeno vrijeme ne zadržavaju na otvorenom prostoru na navedenim lokacijama i da zatvore svoje prozore. Također se mole  pčelari ukoliko na navedenim lokacijama imaju pčele, da ih zatvore u košnice za vrijeme provođenja tretmana suzbijanja komaraca. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika akcija suzbijanja se odgađa za sljedeći dan, odnosno do poboljšanja vremenskih prilika - poručuju iz Grada Varaždina.

 

Komentari