GRAD IVANEC

U suradnji Udruge Nada, dječjih vrtića i Grada Ivanca održana manifestacija "Zebice - ptičeki se ženiju!"

Objavljeno: 14.02.2021. 08:05

Zadnja izmjena: 14.02.2021. 08:12

Prekrasna atmosfera vladala je u gradskom Dječjem vrtiću Ivančice te u privatnom vrtiću Bambi u Ivancu, gdje je održana tradicionalna manifestacija Zebice – ptičeki se ženiju. 

Zbog poznatih ograničenja uzrokovanih koronom, Udruga udomitelja Nada ove je godine manifestaciju ograničila na dječje vrtiće. 

A, kakvo li je samo iznenađenje za mališane bilo kad su izašli u vrtićki krug te – baš onako kako su proteklih dana učili u programu tradicijske baštine – na grančicama stabala i grmlja pronašli poklone koje su im, nakon cjelonoćne svadbe, ostavili ptičji svatovi! S obzirom na temperature, lako bi uhvatili i „zebice“, no dobro „zabundanim“ klincima ptičja je svadba – uz svu silu srčeka i balona - bilo samo jedno veliko veselje.

Nada je mališane Dječjeg vrtića Ivančice za tu priliku nadarila s 250 slatkih paketića (uključujući i polaznike male škole), sa 100 paketića obradovala je i polaznike Bambija, a s još 50 poklončića razveselila je i udomljenu djecu te djecu u obiteljima u riziku od siromaštva. U nabavi poklona za ptičju svadbu Nadi pomaže Grad Ivanec.

Komentari