U Svibovcu Podravskom održana akcija mjerenja šećera u krvi i tlaka

Objavljeno: 30.10.2014. 11:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: HNS

Izvor: Akciji se odazvalo nekoliko stotina mještana

U Općini Sračinec, HNS-ovci organiziraju razne akcije i događanja, pa je tako ponovno održana akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi uz podjelu cvijeća mještanima Svibovca Podravskog, naselja u općini Sračinec s oko tisuću stanovnika.

Spomenuta akcija se provodi već nekoliko godina, neposredno pred blagdan Svih svetih, a u akciju su uključeni članovi Ogranka HNS-a Svibovec Podravski. Općinska vijećnica Brankica Bešenić zadužena je za mjerenja tlaka, a ostali članovi zaduženi su za podjelu cvijeća mještanima.

Svake godine akciju uz prigodno druženje posjeti više od dvije stotine mještana, a ove godine im se pridružio predsjednik Županijske organizacije HNS-a i župan Varaždinske županije Predrag Štromar s tajnikom Zlatanom Mošmondorom, a načelnik općine Sračinec Božidar Novoselec tradicionalno dolazi provjeriti tlak i šećer u krvi. Ukupno je podijeljeno oko 800 sadnica prigodnog cvijeća .

Ove godine akcija je imala i humanitarni karakter jer su se prikupljala sredstva za sumještanku koja boluje od amiotrofične lateralne skleroze (ALS) kako bi mogla otputovati u Kinu na liječenje. Prikupljanje donacija traje do 7. studenog, a pomoći možete i Vi uplatom na račun: HR9523600003510087996. Svaka i najmanja pomoć je dobro došla!

Komentari