Radovi na izgradnji kanalizacije u općini Cestica, vrijedni 100 milijuna kuna, koji se odvijaju u sklopu proširenja Aglomeracije Varaždin, odvijaju se nesmetano, poručuju iz Općine Cestica.

Intenzitet radova tek je minimalno smanjen zbog preporuka nacionalnog Stožera civilne zaštite izdanih zbog sigurnosti građana u jeku pandemije korona virusa.

Kanalizaciju će u sklopu projekta dobiti naselja u nizinskom dijelu općine - Gornje Vratno, Radovec, Radovec Polje, Virje Križovljansko, Križovljan Radovečki, Cestica, Babinec, Kolarovec, Brezje Dravsko, Mali i Veliki Lovrečan.

Cijenu od 100 milijuna kuna sufinancira s 4,5 milijuna Općina Cestica, a ostala su sredstva putem Kohezijskoga fonda Europske unije osigurale Hrvatske vode.

Dubrava Križovljanska, Vratno Otok i Otok Virje nisu obuhvaćeni ovim projektom, nego će se, rekao je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, radovi u ovim naseljima financirati iz drugih EU fondova. Radovima koji su započeli lani u listopadu prvo će se napraviti kanalizacijska mreža na nerazvrstanim cestama. Započeli su u Velikom Lovrečanu, a nastavljeni u Brezju Dravskome, Kolarovcu, Babincu i Križovljanu Radovečkome.

Radove izvodi Cestno podjetje Ptuj s kooperantima, a nositelj investicije je Varkom Varaždin. Rok završetka radova nizinskog dijela kanalizacije je prosinac 2021. godine.

Projekt izgradnje kanalizacije na području Općine Cestica obuhvaća postavljanje šahtova za priključak na svakom dvorištu. Priključak na kanalizacijsku mrežu je besplatan, a jedini troškovi domaćinstva bit će financiranje spojnog dijela od kuće do šahta.

- Budući da se kanalizacijske cijevi postavljaju u donju konstrukciju prometnica, a s ponovnim se asfaltiranjem trenutno kasni zbog mjera vezanih uz sigurnost građana, molim građane za još malo strpljenja. Zdravlje nema cijenu i ono je Cestici na prvom mjestu pa nam dobrobit Cestičana svima treba biti prioritet - sugerira načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj

Komentari

22.04.2020. 08:48h Zadnja izmjena: 22.04.2020. 11:58