vijesti iz grada

U tijeku gradnja nekoliko novih zgrada u Ivancu, investitori najavljuju i nove investicije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.03.2020. 09:16

Zadnja izmjena: 09.03.2020. 09:17

U Gradu Ivancu raste jedna stambeno-poslovna zgrada raste u strogom središtu grada (nasuprot crkve, gdje veliku poslovno-stambenu zgradu gradi ivanečki poduzetnik Andrija Grabar), a u Ivanečkom Naselju otvoreno je gradilište još dviju novih stambenih zgrada koje gradi MIPCRO.

Interes za stanove je velik, što potvrđuje i poduzetnik Filip Kišiček, voditelj MIPCRO-ove tehničke komercijale, koji kaže da su zainteresirani građani već počeli zvati i raspitivati se o mogućnosti kupovine stanova.

- Gradimo dvije stambene zgrade po načelu kućica u nizu. Svaka od njih će imati po četiri stana na četiri etaže, što znači da će na svakoj etaži biti po jedna stambena jedinica. Stanovi će biti trosobni, površine od 58 do 74 m2, a svaki stan će raspolagati lođom, spremištem i vanjskim parkirališnim mjestom. Zgrade će biti niskoenergetske, a svaki stan će imati zasebno brojilo za struju i plin. Budućim stanarima na raspolaganju će biti i opcija ventilacije s tzv. rekuperacijom, pa u tom slučaju stan dobiva oznaku A+ energetskog razreda – kaže Kišiček.

Gradsko vijeće u Ivancu je pak donijelo Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja, a to potvrđuje i interes građana koji su već počeli posjećivati gradsku upravu i detaljnije se raspitivati o mogućnostima korištenja ponuđenih stimulativnih mjera.Jer, među ostalim, građani mogu ostvariti pravo na subvenciju mjesečne rate kredita u visini od 10%, s time da maksimalni iznos koji se subvencionira iznosi 100.000 eura na rok otplate minimalno do 15 godina. Grad Ivanec će primjenu ove subvencije dodatno produljiti za godinu dana ako je u obitelji maloljetno dijete, dok će za svako novorođeno dijete trajanje subvencije produljiti za još 2 godine.

U planu i gradnja velike zgrade u Malezovoj

Zanimljivi su i budući planovi MIPCRO-a, koji će doprinijeti potpuno novoj vizuri dijela središnje ivanečke Malezove ulice, koju sada nagrđuje nekoliko prastarih objekata.

Naime, tvrtka je već izradila idejne projekte za gradnju velike stambeno-poslovne zgrade u toj ulici, od kbr. 32 do 36 (na mjestu sadašnjih prastarih zgrada, točnije na potezu od nove poslovno-stambene zgrade dr. Klampfla do Pekare „Kraš“). Svi sadašnji stari objekti bit će porušeni, a na njihovu mjesto MIPCRO planira sagraditi veliku zgradu s 25 do 30 stanova. - Zgrada će imati podzemnu garažu i lift, a u prizemlju će biti poslovni prostori – otkriva Filip Kišiček neke od budućih poslovnih planova MIPCRO-a, a koji će, sigurno je, uvelike doprinijeti novoj urbanizaciji Ivanca.

S gradnjom višestambenih objekata na atraktivnim lokacijama u Ivancu namjeravaju započeti i drugi investitori.

Komentari