grad ivanec

U tijeku je asfaltiranje odvojka Preradovićeve ulice i nogostupa u Ivancu

Objavljeno: 06.01.2023. 18:07

Zadnja izmjena: 06.01.2023. 18:07

Uoči Nove godine počelo je asfaltiranje prometnice i nogostupa na odvojku Preradovićeve ulice u Ivancu (od Osnovne škole u pravcu obilaznice), čime Grad Ivanec kraju privodi prvu fazu radova na uređenju ovog poteza.

U ovoj fazi sagrađena je nova prometnica prema obilaznici, s nogostupima s obje strane ulice te jednostranim nogostupom na dijelu prema SPAR-u. Izvedeni su i radovi na oborinskoj odvodnji prometnice. Dio asfalta je položen, a nastavak asfaltiranja slijedi idući tjedan.

Vrijednost radova na odvojku Preradovićeve je blizu 62.000 eura, a izvodi ih Niskogradnja Huđek iz Petrijanca. Ove godine radovi se nastavljaju, a obuhvaćaju dovršetak ulice u punom profilu, uređenje manjeg parkirališta te okretišta i stajališta za školski autobus.

- Gradnja nove prometnice usklađena je s radovima na skate i biciklističkom parku, koji je također završen. Oba projekta predstavljaju novi doprinos urbanom uređenju ovoga dijela Ivanca kojim Grad prati intenzivan građevinski razvitak ove zone i pretvara je u modernu gradsku četvrt - naveli su iz Grada Ivanca.

Komentari