vrijedan projekt za mlade

U tijeku je realizacija projekta „Želim voziti bicikl“

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.04.2021. 12:21

Zadnja izmjena: 12.04.2021. 12:21

U tijeku je realizacija projekta „Želim voziti bicikl“ koji provodi Biciklistički akademski sportski klub Vinica na čelu s Predsjednikom kluba, Branimirom Štimcem.

Biciklistički kamp provodi se uz partnerstvo Općine Petrijanec, Općine Vinica, Općine Cestica i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a u projektu sudjeluju i osnovne škole s tog područja. Tijekom kampa učenici stječu znanja i iskustva u realnim prometnim situacijama kao što je vožnja po kolniku, vožnja po biciklističkoj stazi, vožnja u koloni, vožnja kroz rotor, vožnja kroz semafor te druge realne prometne situacije.

Pdršku projektu dao je i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

- Projekt ima kontinuitet te se prošle godine provodio uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja te ovih triju općina, dok su ove godine općina Petrijanec, Vinica, Cestica i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina zajednički financirale provedbu ovog projekta a sve u cilju da se školska djeca upoznaju sa prometnim znakovima i pravilima te naravno da utječemo na njihove fizičke aktivnosti – rekao je načelnik Željko Posavec.

Komentari