MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

U tijeku je Svjetsko vatrogasno sportsko prvenstvo za vatrogasnu mladež 'Čakovec 2021'

Objavljeno: 11.08.2021. 08:07

Zadnja izmjena: 11.08.2021. 08:07

Odlukom Međunarodne sportske federacije vatrogasaca, Republici Hrvatskoj dodijeljena je organizacija 10. Svjetskog vatrogasnog sportskog prvenstva za dječake i 6. Svjetskog vatrogasnog sportskog prvenstva za djevojčice.

Čast organizacije i izvedbe ovog zahtjevnog projekta pripala je Vatrogasnoj sportskoj udruzi Žiškovec, organizaciji koja već godinama uspješno razvija i promiče vatrogasni sport u našoj zemlji i inozemstvu. Natjecanje će se, u suorganizaciji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, Međimurskom županijom, Gradom Čakovcem i Vatrogasnom sportskom udrugom Merhatovec, održati od 9. do 15. kolovoza 2021. godine u Čakovcu, uz sudjelovanje više od 200 natjecatelja iz 10-tak zemalja (od Rusije do Indije) koji će prikazati svoju spretnost, uvježbanost, izdržljivost i brzinu u nekoliko disciplina koje su dio svakodnevne rutine vatrogasaca.

To je splet četiriju iznimno atraktivnih natjecateljskih disciplina (penjanje po ljestvi kukači na prvi odnosno drugi kat tornja, utrka na 100 m s preprekama, vatrogasna štafetna utrka na 100 m s preprekama te "mokra" vježba), u kojima se spretnost i vještina vatrogasaca spaja s uobičajenim nadaleko poznatim atletskim disciplinama. Hrvatsku će na spomenutom događanju predstavljati mladi vatrogasci iz Međimurske, Varaždinske i Primorsko-goranske županije, uz sudjelovanje kolega iz drugih županija u različitim dužnostima vezanim uz ovo organizacijski vrlo složenog događanja.

Komentari