važan zahvat za mo žarovnica

U tijeku je uređenje vodotoka potoka Žarovnica

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.10.2017. 19:22

Zadnja izmjena: 16.10.2017. 19:33

Kako poručuju iz grada Lepoglave, Hrvatske vode nastavljaju s uređenjem vodotoka, a trenutno se uređuje korito potoka Žarovnica na potezu od mosta na raskrižju prema Bitoševlju i Klenovniku pa prema naselju Žarovnica u smjeru Sutinske.

Inače, riječ je o dijelu potoka Žarovnice na kojem je za vrijeme posljednjih obilnih kiša došlo do izlijevanja vode iz korita i plavljena okolnih područja, a prema riječima predsjednika MO Žarovnica Stjepana Vreska ovo je, uz gradnju nogostupa, jedan od važnijih i potrebitijih zahvata na području Mjesnog odbora Žarovnica koji je također najavio kako je u planu uređenje potoka Žarovnice do samog ulaska u Sutinsku tijekom ove i iduće godine.

Gradonačelnik Marijan Škvarić tom se prilikom zahvalio još jednom Hrvatskim vodama na razumijevanju i suradnji koja je rezultirala uređenju vodotoka potoka u Kameničkom Podgorju te na području mjesnih odbora Viletinec-Vulišinec, Lepoglava i Lepoglavska Ves.

- Uz navedene, u planu je uređenje potoka na području Višnjice, korita rijeke Bednje od Kaniže prema Lepoglavi,  kao i potoka na području MO Očura točnije u Patačićevoj ulici – rekao je gradonačelnik. 

Komentari