U tijeku krim istraga nad varaždinskom tvrtkom T7 Vis

Objavljeno: 10.01.2011. 14:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Radio Mrežnica

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad varaždinskom tvrtkom T7 Vis vezano uz incident koji se krajem prosinca dogodio u prostorima bivše Pamučne industrije u Dugoj Resi koja je u vlasništvu varaždinske kompanije.

U karlovačkoj policiji potvrdili su nam da su djelatnici PU karlovačke u suradnji s državnim inspektoratom 29. prosinca provodili izvidne radnje na prostoru bivšeg poduzeća Pamučne industrije u Dugoj Resi u cilju provjere eventualnih nedozvoljenih radnji kojima bi se ugrožavala okolica i zdravlje ljudi.

Iz karlovačke policije poručili su da se kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja nastavlja.

Radio Mrežnica je izvjestio da su karlovačka policija i državni inspektorat u prostorima bivše Pamučne industrije pronašli 7 tisuća litara otpadnih tekućina nepoznatog sadržaja.

Prema njihovim informacijama, policijske i inspektorske snage u "Pamučnu" su upale upravo u trenutku kad je tekućina nepoznatog sadržaja pretakana u peć za grijanje gdje je očito trebala biti spaljena, a potom kroz manji dimnjak tvornice otići u dugoreški zrak.

Karlovačka policija i državni inspektorat trebali bi utvrditi kakve su tekućine dolazile u Pamučnu, što sadržavaju, je li možda riječ o opasnim tvarima po zdravlje i okoliš, te postoje li dozvole da se bilo kakvi takvi sadržaji spaljuju u peći za grijanje u prostoru bivše Pamučne.

Radio Mrežnica piše i da su po njihovim saznanjima u istragu uključene i još neke policijske uprave no glasnogovonik PU varaždinske Igor Planinc rekao je za evarazdin da varaždinska policija nije provodila istražne radnje vezane uz taj slučaj.

Građani Duge Rese se inače već duže vrijeme bune da im dim iz dimnjaka bivše Pamučne čudno smrdi i da zbog njega teško dišu.

Pamučna industrija nalazi se u samom centru Duge Rese, u neposrednoj blizini stambenih zgrada, bolnice, dječjeg vrtića i tržnice, pa su očito pritužbe Dugorešana urodile plodom i početkom policijskih i inspekcijskih izvida, piše Radio Mrežnica.

Za komentar smo zamolili i glasnogovornika T7 Grupe Željka Pavleka koji nam je rekao da nema drugih komentara osim da T7 Grupa sve radi po zakonima i propisima.

Komentari