grad novi marof

Napokon! U tijeku projektiranje energetske obnove ove poznate zgrade u Novom Marofu

Objavljeno: 08.05.2023. 17:18

Zadnja izmjena: 08.05.2023. 19:40

U tijeku je izrada glavnog projekta za energetsku obnovu zgrade u pretežito javnom vlasništvu na Trgu hrvatske državnosti u Novom Marofu koja bi uskoro mogla zasjati u novom ruhu.

Budući da je ovo prvi puta da je Ministarstvo raspisalo natječaj koji se ne odnosi samo na energetsku obnovu zgrada javnog sektora, već se mogu prijaviti i zgrade u pretežito javnom vlasništvu, poput ove u Novom Marofu, Grad je pokrenuo izradu projektne dokumentacije za njenu energetsku obnovu.

Naime, gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao je ugovor o izradi projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrade u kojoj se nalaze Gradska uprava, banka, Porezna ispostava, papirnica te Županijska uprava - ured za prostorno uređenje i upravni odjel za opću upravu. Ugovor vrijedan 20 tisuća eura potpisan je s Jerkom Boškovićem, direktorom tvrtke Building koja će izraditi glavni projekt. Grad će projekt prijaviti i na natječaj Ministarstva koje je za energetsku obnovu zgrada javnog sektora te onih u pretežito javnom vlasništvu osiguralo 40 milijuna eura.

- Grad Novi Marof želi biti zelen i energetski učinkovit grad, a to ćemo postići upravo ovakvim projektima. Energetskom obnovom ove zgrade smanjit ćemo troškove i povećati uštedu energije, što je u današnje vrijeme kada se suočavamo sa sveopćim poskupljenjima itekako bitno. Inače, na javnim pozivima ovakvog tipa prihvatljiv prijavitelj je dosad bio isključivo javni sektor, a ove godine to se promijenilo pa su prihvatljive i zgrade u pretežitom vlasništvu javnog sektora poput naše u Novom Marofu - rekao je Jenkač.

Komentari