Ulaganje se nastavlja

U TIJEKU RADOVI Na području grada Ivanca uređuju se groblja u vrijednosti 1,1 milijuna kuna

Objavljeno: 05.11.2018. 15:04

Zadnja izmjena: 05.11.2018. 15:12

Tijekom listopadskih dana na svim su gradskim grobljima krenuli radovi na uređenju infrastrukture predviđeni programom za 2018. godinu, vrijedni ukupno 1,1 milijuna kuna. Započeo je i najveći ovogodišnji zahvat predviđen Planom uređenja groblja - radovi na gradnji nadstrešnice kod grobne kuće.

Sredinom prošlog mjeseca sagrađeni su armiranobetonski temelji koji će držati nadstrešnicu, a nakon toga raskopana površina ispred grobne kuće je sanirana i asfaltirana. Idućih dana nadstrešnica će se podići, a predviđeno je da radovi traju desetak radnih dana. Za to vrijeme posljednji ispraćaji pokojnika neće se moći obavljati ispred grobne kuće, već će se privremeno održavati na dijelu ceste kod ulaza na groblje.

Inače, riječ je o investiciji vrijednoj 500 tisuća kuna, za koju je Grad Ivanec temeljem uspješne prijave na natječaj povukao 136 tisuća kuna bespovratne potpore od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Investitor je Grad, a temeljem provedene javne nabave izvođenje radova povjereno je domaćoj tvrtki, MIPCRO-u Ivanec, a dio radova predviđen programom za 2018. godinu u međuvremenu je priveden kraju. Na svim gradskim grobljima izgrađeni su i ograđeni betonski podesti za smještaj kontejnera za otpad. Time je pristup kontejnerima olakšan i građanima i komunalnim službama.

Tri milijuna kuna za uređenje groblja

Nadalje, na mjesnim grobljima u Margečanu i Radovanu uređene su grobne staze i prilazi, a nakon toga je na njih položen asfalt. Tijekom studenog predviđena je i sadnja novog zelenila u cilju daljnjeg hortikulturnog uređenja groblja. Radove provodi Grad Ivanec u suradnji s komunalnom tvrtkom Ivkom, kojoj je Grad povjerio upravljanje grobljima.

Programom za 2018. ujedno je započela realizacija srednjoročnog plana uređenja gradskih groblja na cijelom području grada Ivanca za razdoblje 2018. – 2022., do kada će u uređenje groblja biti uloženo oko 3 milijuna kuna.

Komentari