Izmijenit će se i stolarija

U tijeku radovi na uređenju krovišta Društvenog doma u Ključu kod Novog Marofa

Objavljeno: 21.04.2016. 13:21

Foto: Grad Novi Marof

Do sredine svibnja trebali bi završiti radovi na potpunom uređenju krovišta Društvenog doma u Ključu, u Novom Marofu, vrijedni više od 150 tisuća kuna.

Kako bi se spriječilo daljnje oštećenje na objektu u tijeku su radovi na obnovi krovišta, zamijeni dijela drvene konstrukcije i zamjena dotrajala šindre metalnim pokrovom.

– Zbog dotrajala šindre krovište je počelo propuštati vodu što je pak izazivalo oštećenja na zidovima i unutrašnjosti objekta. Na ovaj način sanirat ćemo krovište zamjenom šindre metalnim pokrovom. Zamijenit će se i dotrajala stolarija odnosno krovni prozori. Ujedno će se postaviti u toplinska izolacija krovišta. Dovršetkom radova u potpunosti će se riješiti problem krovišta na Društvenom domu – pojasnio je HDZ-ov predsjednik mjesnog odbora Ključ i vijećnik u Gradskom vijeću Novog Marofa Miro Sabolić.

Dio novca iz ministarstva

Radovi na uređenju krovišta iznose 125 tisuća kuna dok će se još 30 tisuća utrošiti na zamjenu stolarije. Prema riječima gradonačelnika Novog Marofa, Siniše Jenkača, koji je zajedno sa Sabolićem obišao radove na domu, 83 tisuće kuna osigurano je preko Ministarstvo gospodarstva.

Sredstva su dodijeljena u okviru Javnog poziva za mjeru potpore za poticanje povećanja energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije. Ostatak sredstava za sanaciju krovišta i zamjenu stolarije, gotovo polovica ukupnog iznosa, osiguran je iz proračuna Grada Novog Marofa te putem donacija.

Gradonačelnik Jenkač najavio je i daljnje uređenje objekta odnosno zamjenu ostale stolarije s ciljem poboljšanja energetske učinkovitosti te uređenje parkirališta. Inače, dom u Ključu koristi Športsko-rekreacijsko društvo Ključ, Udruga žena Ključ, Vijeće Mjesnog odbora i ostali građani.

Komentari