traju radovi

U tijeku rekonstrukcija ulice Hinka Krizmana u Novoj Vesi Petrijanečkoj

Objavljeno: 28.02.2022. 19:00

Zadnja izmjena: 28.02.2022. 19:02

Ovih su dana u Općini Petrijanec započeli radovi, odnosno asfaltiranje i proširenje prometnice u Ulici Hinka Krizmana u Novoj Vesi Petrijanečkoj.

Općinski načelnik Željko Posavec istaknuo je da je projekt aglomeracije gotovo završio te da preostaje još povlačenje finog sloja asfalta na cesti Florijana Bobića (u kojoj će se ovih dana napraviti priprema oborinske odvodnje), u Livadarskoj ulici u Družbincu, u Ulici Hinka Krizmana i Rade Končara (koje će biti proširene).

-Sukladno projektu Aglomeracije, saniraju se ceste do širine tri metra, a mi smo odlučili za ulici Hinka Krizmana iz općinskog proračuna proširiti cestu za još dva metra, tako da će širina ceste biti pet metara. Time ćemo napraviti siguran dvosmjeran kolnički trak za prometovanje ovom nerazvrstanom cestom. Ulica Hinka Krizmana dužine je 479 metara, a vrijednost ovih radova iznosi 460 tisuća kuna sa PDV-om – kazao je Posavec dodavši da je najpovoljnija bila ponuda Niskogradnje Huđek s kojom su i ugovoreni radovi.

Inače, osim proširenja ceste, uređuju se i bankina i prilazi i s lijeve i desne strane. Načelnik Posavec istaknuo je i da su fekalnom kanalizacijom uređena i naselja Zelendvor, Strmec Podravski, Družbinec, dio Petrijanca i Novu Ves Petrijanečku.

-Radi se o ukupno 894 kanalizacijskih priključaka te smo misleći unaprijed ostavili i kanalizacijske priključke i na sve one parcele koje su u građevinskoj zoni, a trenutno su slobodne. Rok za cjelokupni završetak projekta je svibanj ove godine koliko imamo informaciju od Varkoma koji provodi projekt a tada je rok i za uporabnu dozvolu odnosno tehnički pregled koji provodi Varkom i smatram da je to stvarno rok do kojeg bi trebalo biti sve završeno – zaključio je Posavec.

Komentari