grad ivanec

U tijeku su radovi na uređenju dvorišta Muzeja planinarstva u Ivancu, evo što se sve radi

Objavljeno: 09.01.2024. 11:38

Zadnja izmjena: 09.01.2024. 11:38

Grad Ivanec pokrenuo je novi investicijski ciklus koji obuhvaća pripremne radove na uređenju dvorišta Muzeja planinarstva i unutarnjih prostora starog dijela muzejske zgrade.

Pripremni radovi u vanjskom dijelu su obavljeni. Pri tomu je uklonjena stara, dotrajala dvorišna ograda sa žičanim pletivom i metalnim vratima, odstranjen je betonski parapet sa stupovima, a vatrogasni prilaz novom dijelu muzejske zgrade uređen je polaganjem travnatih opločnika. Radove su obišli gradonačelnik Milorad Batinić i njegov zamjenik Marko Friščić te najavili i radove u interijeru, koji bi trebali početi već idućih dana.

Oni obuhvaćaju probijanje otvora u postojećem zidu prema novom dijelu muzejske zgrade, ugradnju odgovarajuće stolarije i rasvjete, uređenje poda i dr. Temeljem provedenog postupka javne nabave, spomenuti zahvati povjereni su MIPCRO-u Ivanec, a ukupna vrijednost im je 28.1 tisuća eura (960.750 kn). Svi navedeni radovi priprema su za iduću fazu, u kojoj se cjelovit projekt opremanja Muzeja planinarstva planira za sufinanciranje prijaviti na natječaj „Obnova javne kulturne infrastrukture“ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Komentari