Do 1. lipnja radovi će završiti

U tijeku završni radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava u naseljima Trnovec i Zbelava

Objavljeno: 17.03.2016. 11:55

Zadnja izmjena: 17.03.2016. 12:19

Foto: Ivan Tomašković

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec, direktor tvrtke Varkom Vlado Vlašić i župan Predrag Štromar danas su u Trnovcu obišli radove gdje je u tijeku završetak izgradnje kanalizacijskog sustava naselja Trnovec i Zbelava.

Radi se o rasteretnom kanalu, a nakon završetka radova oko 800 kućanstva priključit će se na kanalizaciju.

- Sretan sam i zadovoljan da se kanalizacijski sustav naselja Trnovec konačno privodi kraju. Najzahtjevniji radovi su pri kraju. Mnogi građani u naselju Trnovec platili su priključke već 2004., pa zatim 2005., 2006. i 2007. godine i hvala im na strpljenju - rekao je načelnik općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec.

Vrijednost radova u grubo iznosi oko 10 milijuna kuna, a izvođači su zajednica ponuditelja Aquatehnika i Hidroing Varaždin.

U tijeku su tako radovi na izgradnji završne etape kanalizacijskog kolektora koji spaja naselje Trnovec s lokacijom PS „Čunica“, a osim radova koji su u tijeku, a već su izvedeni radovi na tlačnom cjevovodu za transport sanitarne otpadne vode od PS „Čunica“ do PS „Kučan“.

- Zbog učestalih kiša i nepovoljnih vremenskih uvjeta, ugovorni rok produžen je do 1. lipnja ove godine. Ovi radovi su zahtjevni s obzirom na to da se radi o izuzetno podvodnom terenu – izjavio je direktor Varkoma Vlado Vlašić.

Projekt Aglomeracije Varaždin

Prema projektu Aglomeracija Varaždin u općini Trnovec Bartolovečki trebalo se ubrzo krenuti s priključenjem na kanalizaciju naselja Bartolovec i Žabnik.

Također tijekom ove godine krenut će se izgradnji kanalizacije u Jalkovcu, Črncu, Poljani Biškupečkoj i u općini Gornji Kneginec, Petrijancu, općini Cestici te općinama Beretinec i Sv. Iliji.

- Svi natječaji bit će ove godine, a tijekom godine započet će radovi u svim tim mjestima - zaključio je Vlašić.

Fotografije sa završne etape radova u Trnovcu pogledajte u fotogaleriji.

Komentari