Bit će otvorena do 24. travnja

U Trakošćanu otvorena izložba slika austrijske umjetnice Eve Ornella

Objavljeno: 08.04.2016. 14:21

Foto: Eva Ornella

Pod nazivom “Sretan put i sve najbolje”, u Galeriji Muzejske ustanove Dvor Trakošćan otvorena je izložba slika austrijske umjetnice Eve Ornella.

Izložba je nastala kao rezultat dobre suradnje Dvora Trakošćan i Međunarodnog kluba prijatelja, koji su ovoga puta ljubiteljima likovne umjetnosti omogućili uživanje u nesvakidašnjim motivima koje na svojim uljima na platnu i u kombiniranim tehnikama stvara ova mlada umjetnica, liječnica po zanimanju.

U ime domaćina, na svečanosti otvaranja gostima i uzvanicima obratio se ravnatelj Dvora Trakošćan Adam Pintarić, a izložbu je otvorio Božo Dimnik, hrvatski počasni konzul u Sloveniji i predsjednik Društva hrvatsko – slovenskog prijateljstva. Budući da umjetnica zbog bolesti nije mogla nazočiti otvaranju izložbe, publiku je pozdravila njena sestra. Svečanosti otvaranja prisustovali su i načelnik Općine Bednja Mirko Bistrović i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Brezni.

Eva je za izložbu u Trakošćanu izdvojila 70-ak svojih djela, a posjetitelji ih u Galeriji mogu razgledati do 24. travnja.

Komentari