Općina Trnovec Bartolovečki

Foto - U Trnovcu Bartolovečkom održano predavanje te mjerenje šećera i tlaka za umirovljenike

Objavljeno: 15.11.2023. 08:09

Zadnja izmjena: 15.11.2023. 08:09

U Trnovcu Bartolovečkom, na inicijativu Općine, a u suradnji s Društvom Crvenog križa Varaždinske županije i grada Varaždina, održano je predavanje te edukativna radionica za umirovljenike, a i mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Načelnica Verica Vitković, pozdravila je umirovljenike na početku predavanja te najavila niz sadržaja koje će Općina provoditi u suradnji s Društvom Crvenog križa.

- Nadam se da ćemo sljedeći put proširiti ovakve i slične radionice i mjerenja tlaka i šećera, očne preglede i na ostale stanovnike cijele Općine Trnovec Bartolovečki. Iznimno je važno da svi mi redovito kontroliramo svoje zdravlje, što mentalno, što fizičko i uvijek ćemo kao Općina napraviti sve što možemo da našim mještanima omogućimo što pristupačnije preglede i edukacije. Započeli smo i proces nabavke dva uređaja za mjerenje masnoće u krvi, jedan za ambulantu u Trnovcu, drugi u Šemovcu, kako bi osigurali i ovu vrstu usluge za naše mještane - rekla je Vitković.

Helena Šargač, iz GDCK grada Varaždina održala je predavanje i radionicu o uspješnom starenju. Predrag Makaj, iz Društva Crvenog križa Varaždinske županije, održao je predavanje o stresu, odnosno koji su znakovi stresa, kako se s njime nositi i kako osvijestiti svoje potencijale i snage da se uspješno nose sa stresom.

Komentari