Na dionici od 600 metara

U Trnovcu Bartolovečkom slijedi potpuno uređenje Radničke ulice u vrijednosti 874 tisuće kuna

Objavljeno: 05.11.2018. 11:57

Zadnja izmjena: 05.11.2018. 12:07

U Općini Trnovec Bartolovečki nastavljaju se aktivnosti na uređenju ulica. Tako je na red došao i završetak uređenja Radničke ulice u Trnovcu. Ugovor o izvanrednom održavanju te ulice, od LC25080 do Ulice Nikole Tesle, potpisali su načelnik Općine Zvonko Šamec i direktor trgovačkog društva COLAS iz Varaždina, Siniša Košćak.

Uređenje Radničke ulice podrazumijeva radove na preostaloj dionici od 600 metara. Prema riječima načelnika Šameca sredstva će se utrošiti za uređenje rubnika, sustava odvodnje oborinskih voda te navlačenje novog sloja asfalta. Vrijednost ugovorenih radova je 874 tisuće kuna, u što je uključen PDV.

Valja podsjetiti kako je Općina Trnovec Bartolovečki projekt uređenja Radničke ulice u Trnovcu prijavila na javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te joj je odobreno 405 tisuća kuna. Uz to, Općina će uložiti dio vlastitih sredstava kako bi se do kraja uredila spomenuta ulica.

Načelnik Šamec je istaknuo da se radi o jednoj od frekventnijih ulica u Trnovcu, koje je dio uređen prije nekoliko godina.

„Izgrađen je i rotor koji je smirio promet i povećao sigurnost u tom dijelu naselja. Sada je na red došlo preostalih 600 metara ulice. Na taj način u potpunosti će se urediti Radnička ulica. To je posebno važno i zbog sigurnosti sudionika u prometu jer tud prolazi i velik broj pješaka i biciklista“, rekao je Šamec.

Radovi bi trebali biti završeni u roku od 90 radnih dana. Tvrtka COLAS Hrvatska već je radila na rekonstrukciji cesta u Općini Trnovec Bartolovečki, a trenutno izvode radove na uređenju Ulice Široke Ledine u Trnovcu. Direktor Košćak potvrdio je zadovoljstvo obje strane dosadašnjom suradnjom te uputio apel građanima da budu strpljivi tijekom izvođenja radova i da poštuju prometnu signalizaciju na gradilištu.

Komentari