općina trnovec bartolovečki

U Trnovcu Bartolovečkom traje sanacija divljih deponija, postavit će se i kamere

Objavljeno: 12.07.2022. 18:31

Zadnja izmjena: 12.07.2022. 18:31

Na tri lokacije na području Općine Trnovec Bartolovečki u tijeku je sanacija nelegalnih odlagališta otpada.

Ukupna procijenjena vrijednost sanacije divljih deponija na području Općine Trnovec Bartolovečki je gotovo 3 milijuna kuna, a realizacija ovog projekta podijeljena je u dvije faze. Načelnica Verica Vitković naglasila je kako su obje faze prijavljene Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje.

- I za prvu i za drugu fazu sanacije dobili smo pozitivnu odluku o sufinanciranju od strane Fonda, u iznosu od 40 posto. Temeljem tih odluka odmah smo prišli javnoj nabavi i izboru najpovoljnijeg izvođača radova. Prije deseta dana sklopljen je ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Bagerkop-Roberto iz Novog Marofa - rekla je.

U dogovoru s izvođačem radova, sanacijom nelegalnih odlagališta otpada djelomično će se riješiti i uređenje poljskih putova u lošijem stanju na području Općine Trnovec Bartolovečki. Naime, na divljim deponijima puno je građevinskog otpada, cigle, crijepa i betona. Ovaj otpadni materijal će se reciklirati i na ekološki način će se navoziti poljski putovi. Nakon sanacije divljih deponija Općina će kontrolirati njihovo stanje i sprječavati novo nelegalno odlaganje otpada.

- Paralelno s početkom radova na sanaciji, pokrenuli smo postupak nabave kamera koje bi 24 sata dnevno snimale na tim lokacijama. Bit će minimalno pet nadzornih kamera, koje će biti priključene na sustav Jedinstvenog upravnog odjela odnosno komunalnog redarstva, kako bi nove počinitelje zaustavili - dodala je Vitković te najavila strože kazne za nove prekršitelje.

Komentari