probni rad

U Trnovcu i Zbelavi od ponedjeljka je u funkciji sustav za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda

Objavljeno: 12.01.2017. 13:59

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Od ponedjeljka je u Trnovcu i Zbelavi pušten u probni rad cjelokupni sustav za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda.

 Svi građani u čijim je ulicama izgrađena kanalizacija imaju mogućnost priključka na sustav, a svi oni koji su priključak platili Općini Trnovec Bartolovečki, te je on izveden, mogu ga staviti u funkciju.

– Završetkom ovog dijela projekta osigurali smo mogućnost priključka za 251 kućanstvo na području Trnovca. Ujedno zahvaljujemo mještanima Trnovca na strpljenju i razumijevanju što je zbog objektivnih okolnosti došlo do određenog pomicanja rokova. Također, zahvala ide i Varkomu te Hrvatskim vodama na dovršetku radova – rekao je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, Zvonko Šamec.

Za postavljanje priključka potrebno je podnijeti zahtjev za priključak tako da se u Službu prodaje Varkoma d.d. dostavi građevinska dozvola sa žigom pravomoćnosti (ili kopiju zahtjeva za legalizaciju ukoliko ona nije završena), izvod iz zemljišne knjige, izvod iz katastarskog plana te OIB vlasnika nekretnine koja će se priključiti na sustav odvodnje. Zahtjev izrađuje Služba prodaje, a građanin kao investitor ovjerava ga potpisom. Nakon podnesenog zahtjeva službe Varkoma d.d. pokrenut će proceduru priključivanja.

Cijena priključka iznosi 1.878,00 kuna, a može se platiti u 6 jednakih rata. U cijenu je uključen izvod na parcelu te ugradnja polietilenskog kućnog revizionog okna s polietilenskim poklopcem u dvorištu investitora. Cijena bez ugradnje polietilenskog poklopca iznosi 1.615,50 kuna.

Komentari