Trnovec Bartolovečki

U Trnovcu održana komemorativna svečanost povodom 76. obljetnice Šemovečke bitke

Objavljeno: 03.10.2019. 13:53

Zadnja izmjena: 03.10.2019. 13:56

U organizaciji Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije i Općine Trnovec Bartolovečki u četvrtak je kod spomenika „Plamen revolucije“ u Šemovcu održana komemorativna svečanost povodom 76. obljetnice Šemovečke bitke i oslobođenja Ludbrega.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec istaknuo je kako ova bitka ponos općine i njega osobno kao načelnika - Svima koji radimo u politici zadatak je da se takve stvari ne zaboravljaju, da sve tekovine antifašizma ostanu i da ih prenašamo na našu djecu. Ovo što se događalo u Šemovcu ponos je naše općine i mene osobno kao načelnika. Da nije bilo ove bitke, pitanje je bi li bilo ove naše prekrasne domovine za koju su se branitelji borili u Domovinskom ratu - rekao je načelnik Šamec.

Zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin je naglasio važnost očuvanja vrijednosti antifašizma - Antifašizam je jedan od temelja suvremene Europe, a danas moramo živjeti vrijednosti antifašizma kao što su sloboda, pravo na različitost, tolerancija, suživot te multikulturalizam. Antifašizam je pobjeda dobra nad zlim - rekao je Vugrin te zahvalio antifašistima i Općini Trnovec Bartolovečki što vode brigu o spomeniku.

U Šemovečkoj bitci poginulo je 76 boraca dok ih je 30-ak ranjeno.

Komentari