značajan sportski događaj

U utorak će kroz Ludbreg proći biciklistička utrka 'Tour of Croatia', a evo koje će ulice biti zatvorene za promet

Objavljeno: 14.04.2017. 17:48

Zadnja izmjena: 14.04.2017. 17:48

Foto: Arhiva

Ludbreg će ove godine, jedini u Varaždinskoj županiji, biti domaćin utrke 'Tour of Croatia'. Biciklisti će kroz Ludbreg proći 18. travnja kada se vozi prva etapa utrke Osijek – Koprivnica, a u Ludbregu se očekuju oko 15 sati.

Biciklistička utrka 'Tour of Croatia' jedan je od najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj, a ove godine biciklisti će u šest etapa proći preko 1000 kilometara kroz cijelu državu u razdoblju od 18. do 23. travnja.

-Ponosni smo što smo i ove godine dio utrke 'Tour of Croatia' jer je to prilika da ponovo svijetu pokažemo Ludbreg, sve njegove ljepote i zanimljivosti. Utrku će izravno prenositi HRT, Eurosport i Eurosport Asia tako da će sliku iz Hrvatske, odnosno Ludbrega vidjeti gledatelji u 177 zemalja svijeta. Najveći broj posjetitelja okupit će se sigurno na Trgu Svetog Trojstva kuda će također proći brojni biciklisti. - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Osigurana trasa kretanja

PU varaždinska će pritom osiguravati trasu kretanja natjecatelja koja će se na području varaždinske županije odvijati državnom cestom DC 2, od naselja Bolfan do grada Ludbrega – Rudolfa Fizira – Kardinala Alojzija Stepinca – Trg Svetog Trojstva – pješačka zona – Petra Zrinskog – bana Jelačića – Vinogradska – Vinogradi Ludbreški – Prigorska – Koprivnička – državna cesta DC 2 u smjeru grada Koprivnice, a prolazak natjecatelja navedenom trasom očekuje se u vremenu od 15.40 do 17.00 sati.

Za potrebe sigurnog i nesmetanog održavanja utrke, neposredno prije i u vrijeme prolaska natjecatelja trasom kretanja biti će zatvoren promet za sve ostale sudionike, koje PU varaždinska ovim putem moli da koriste obilazne pravce, i to županijske i lokalne ceste uz državnu cestu DC 2 (Sigetec Ludbreški – Sveti Petar – područje koprivničko-križevačke županije), a u gradu Ludbregu okolne ulice.

 

.

 

 

 

Komentari