evo detalja

U utorak kroz našu županiju prolazi biciklistička utrka, neke ceste se u Varaždinu zatvaraju

Objavljeno: 24.09.2021. 11:31

Zadnja izmjena: 24.09.2021. 11:32

U razdoblju od 28. rujna do 3. listopada 2021. godine održati će se biciklistička utrka „CRO Race“, koja je podijeljena je na 6. etapa.

U utorak, 28. rujna 2021. godine započinje prva etapa relacijom Osijek – Varaždin. U sklopu 1. etape biciklističke utrke, natjecatelji će prolaziti područjem Policijske uprave varaždinske.

Trasa kretanja natjecatelja na području Varaždinske županije bit će državnom cestom DC 2 od naselja Bolfan – DC24 Ludbreg – ŽC2089 – LC25098 i 25094 Vinogradi Ludbreški – DC24 B. Jelačića – ŽC2075 M. Gupca – DC2 Poljanec do grada Varaždina i ulicama Koprivnička - A. Starčevića - D. Trstenjaka – Optujska - S. Vraza - A. K. Miošića - Franjevački trg – Pavlinska - A. Stepinca – Kolodvorska - J. Merlića - Međimurska u gradu Varaždinu. Dolazak natjecatelja na cilj na Franjevačkom trgu u Varaždinu očekuje se od 16.30 do 17.10 sati.

Upute iz policije:

  • Za potrebe sigurnog i nesmetanog održavanja utrke ispraznit će se od vozila ulica Alojzija Stepinca i Kolodvorska ulica u Varaždinu, te će navedenog dana u istima biti zabranjeno parkiranje i zaustavljanje vozila.
  • Također će neposredno prije i u vrijeme prolaska natjecatelja trasom kretanja biti zatvoren promet za sve ostale sudionike. Molimo sve građane da koriste obilazne pravce, tj. županijske ceste uz državnu cestu DC 2, a u gradu Varaždinu ulice: Bombellesova – Optujska - G. Krkleca - R. Hercega - Jugozapadna obilaznica - B. Radića - Z. i Frankopana - M. Krleže - F. Supila - V. Novaka - Istočna obilaznica.
  • Za promet vozila najveće dopuštene mase iznad 3,5 tone promet će se odvijati državnom cestom DC 2 iz smjera Varaždina u smjeru Koprivnice prije i u vrijeme prolaska natjecatelja biti će preusmjeren Istočnom obilaznicom grada Varaždina u smjeru naselja Turčin.
  • Kako će u vrijeme održavanja utrke biti zatvoren promet na raskrižju Međimurske i Koprivničke ulice, promet vozila državnom cestom DC 3 iz smjera Čakovca bit će na raskrižju Međimurske i Bombellesove ulice preusmjeren na Bombellesovu cestu u smjeru Optujske ulice i Jugozapadne obilaznice.
  • U vrijeme održavanja utrke bit će postavljena privremena prometna signalizacija koja će obavještavati sudionike o zabrani prometa i obilaznim pravcima.

Komentari