grad varaždinske toplice

U V. Toplice iz Ministarstva stiglo 60 tisuća eura bespovratnih sredstava

Objavljeno: 12.03.2023. 09:56

Zadnja izmjena: 12.03.2023. 09:56

U Grad Varaždinske Toplice ove je godine iz Ministarstva kulture i medija stiglo gotovo 60 tisuća eura, odnosno 450 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Tim će sredstvima, kako navode iz Grada, realizirati projekt sanacije zida kod Crkve svetog Duha te programi Arheološkog muzeja u Zagrebu Aquae Iasae arheološki park i Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice za Kaštel zagrebačkog Kaptola.

Tako su u sklopu programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara za 2023. godinu za sanaciju zida kod Crkve svetog Duha u Varaždinskim Toplicama Gradu odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 13.272,28 eura. Uz to, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice za Kaštel zagrebačkog Kaptola ostvarila je bespovratna sredstva u iznosu od 19.908,42 eura.

- Koristim ovu priliku da posebno zahvalim Ministarstvu kulture i medija na odobrenim sredstvima za programe koje će sufinancirati u 2023. godini. Također, hvala svim dionicima na pripremi i prijavi projekata, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Arheološkom muzeju u Zagrebu, nadležnom Konzervatorskom odjelu u Varaždinu na stručnim savjetima i konzultacijama kod pripreme projekata, te zajedničkoj želji za ulaganje u očuvanje i promicanje kulturne baštine našeg Grada - rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Komentari