trajat će dva dana

U Varaždinskim Toplicama u studenom počinje XXIV. Kajkavijada

Objavljeno: 26.10.2016. 09:31

Zadnja izmjena: 26.10.2016. 10:21

Foto: Grad Varaždinske Toplice

Kajkavijada - dječja revijalna manifestacija s ciljem očuvanja kajkavskog govora i kajkavske kulturne baštine  počinje 26. studenog u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama.

Svečano otvaranje Kajkavijade predviđeno je za 16 sati kada će nastupiti uzrasti dječjeg vrtića, dok se idući dan u isto vrijeme očekuje nastup izvođača osnovnih i srednjih škola.

Nastupi djece i mladih i to od onih najmlađih pa sve do onih punoljetnih, rezultat su predanog rada izvođača i njihovih voditelja tijekom cijele godine, a po izboru voditelja, na Kajkavijadu nastupaju samo najboljim kratkim dijelom.

Točka koja će se izvoditi mora biti izvedna na kajkavskom, a izbor teksta ili forme izvođenja (recitacija, dramska ili scenska igra, pjesma, ples, starinske dječje igre, dječji ostvaraji na kajkavštini ili slično) prepušten je kreativnosti i izboru voditelja.

Izvođači mogu nastupiti u narodnim nošnjama, ili stiliziranim narodnim nošnjama, a u programu će nastupiti izvođači iz sedam županija kajkavskog govornog područja.

Osim nastupa, izvođači će moći uživati druženju, organiziranim posjetom mjestu, rimskim iskopinama i kupanju u bazenima hotela Minerva.

 

 

 

Komentari