U Varaždinskim Toplicama HDZ i HSLS raskinuli koaliciju

Objavljeno: 22.12.2010. 15:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Hadezeovci s haenesovcima nisu prihvatili prijedlog proračuna za iduću godinu pa će se odlučivati o privremenom financiranju

Izlazak HSLS-a iz koalicije s HDZ-om na državnoj razini počeo se odražavati i na odnose tih stranaka u lokalnim upravama. Iako su s HSLS-om ušli u koaliciju nakon proteklih lokalnih izbora, hadezeovci Varaždinskih Toplica odlučili su promijeniti ploču.

Oni i haenesovci nisu prihvatili prijedlog gradskog proračuna za iduću godinu pa će se idućeg tjedna morati donijeti odluka o privremenom financiranju grada. Većina vijećnika, naime, bila je nezadovoljna načinom raspodjele proračunskog novca i izostankom razvojnih projekata, koji bi gradu donijeli veće prihode. Hadezeovci su odlučili i raskinuti koaliciju s HSLS-om.

– Smatraju da se HSLS nije pridržavao dogovorenih stvari, no ne želim to sada previše komentirati. HSLS ima pet vijećnika i na idućoj će sjednici predložiti da se zamijeni HDZ-ov predsjednik Gradskoga vijeća – kaže toplički gradonačelnik Dragutin Kranjčec.

Dodaje i da mnogi gradovi umjesto proračuna donose odluke o privremenom financiranju u prvom tromjesečju iduće godine jer jednostavno ne znaju kakva će biti situacija. Međutim, ako se proračun ne donese do kraja ožujka, Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica raspustit će se i raspisat će se izbori.

Toplički gradski vijećnici nisu prihvatili ni rebalans ovogodišnjeg proračuna, opterećenog zaduženjima, a ni država nije pomogla.

Komentari