polaganje vijenaca

U Varaždinskim Toplicama obilježena 27. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak

Objavljeno: 01.05.2022. 10:36

Zadnja izmjena: 01.05.2022. 10:36

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom u Varaždinskim Toplicama u nedjelju svečano je obilježena 27. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak.

Počast hrvatskim braniteljima koji su u borbi za slobodu i neovisnost dali ono najvrednije što su imali, svoje živote odali su predsjednica Gradskog vijeća Ljubica Nofta i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Predsjednica Vijeća Nofta okupljenima se obratila u ime gradonačelnice Varaždinskih Toplica Dragice Ratković i svih gradskih vijećnika. Zahvalivši svima što su se okupili na obilježavanju ovog važnog datuma u hrvatskoj povijesti, Nofta je poručila kako je važno prisjećati se svih koji su svoje živote položili na oltar domovine.

-Operacija je to kojom je oslobođena zapadna Slavonija, no nažalost poginuo je 51 branitelj, a više od 162 branitelja bila su teže ili lakše ranjena. Ovim okupljanjem prisjećamo se upravo njih, koji su svoj život položili na oltar domovine. Neka im bude vječna slava i hvala im – rekla je Nofta.

U Bljesku su sudjelovali i pripadnici 104. brigade Hrvatske vojske koji su uspješno i bez gubitaka izvršili svoju zadaću čišćenja i osiguravanja iznimno teškog i zahtjevnog terena u pravcu Jasenovac – Mlaka – Stara Gradiška. Zasebna postrojba PU varaždinske bez gubitaka izvršila je zadaću osiguravanja desnog boka od releja Psunj do Ivanovca u dužini od oko 4 kilometra.

Molitvu za sve poginule hrvatske heroje vodio je toplički župnik Stjepan Mostečak.

Komentari