U Arheološkom parku "Aqua Issae" u Varaždinskim Toplicama održan je dvodnevni znanstveni kolokvij na temu "Voda - prirodno bogatstvo u funkciji gospodarskog razvoja Republike Hrvatske". 

Kolokvij je održan u organizaciji Znanstvenog vijeća za naftno-plinsko gospodarstvo i energetiku te uz sudjelovanje Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i potporu gradonačelnice Varaždinskih Toplica, Dragice Ratković.

Prvog dana znanstvenog skupa, u petak, 14. rujna pozdravne govore održali su gradonačelnica Ratković te Damir Mihalić, zamjenik ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice i Spomenka Vlahović ravnateljica Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice.

Okupljanje velikog broja znanstvenika bila je prilika za prezentaciju brojnih znanstvenih i stručnih radova i studija, ali i predstavljanje monografije „Hrvatska prirodna bogatstva“ akademika Mirka Zelića.

Prvi dan znanstvenog skupa u Varaždinskim Toplicama završen je raspravom i zaključcima stručnjaka na temu „Vode u funkciji gospodarskog razvoja RH“.

- Program drugog dana stručnog skupa iskoristili smo kako bismo okupljenima pokazali sve blagodati kojima raspolažu Varaždinske Toplice. Tako smo ih odveli u obilazak Zavičajnog muzeja i arheološkog nalazišta „Aqua Iasae“, ali i na hidrogeološku šetnju po bregima. Varaždinske Toplice sinonim su za vodno i geotermalno bogatstvo u Hrvatskoj stoga je svakog okupljanje znanstvenika i stručnjaka iz ovog područja od velikog značaja za naš grad i njegov budući razvoj – istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković.

Komentari

20.09.2018. 09:39h Zadnja izmjena: 20.09.2018. 10:02