dani grada

FOTO: U Toplicama otvoreno reciklažno dvorište, projekt vrijedan 2,9 milijuna kn

U sklopu obilježavanja Dana Grada Varaždinskih Toplica i blagdana svetog Martina službeno je otvoreno reciklažno dvorište.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.11.2019. 17:57

Zadnja izmjena: 11.11.2019. 18:02

U sklopu obilježavanja Dana Grada Varaždinskih Toplica i blagdana svetog Martina službeno je otvoreno reciklažno dvorište. Projekt vrijedan 2,9 milijuna kuna sufinanciran je europskim sredstvima s visokih 85% te kroz program Ministarstva regionalnog razvoja, dok je 700 tisuća kuna osigurao Grad Varaždinske Toplice.

- Reciklažno dvorište jedna je od investicija zacrtanih u našem četverogodišnjem programu. Samim otvaranjem ovog dvorišta ljudi dobivaju prostor za odlaganje otpada kojeg ne mogu odložiti u sklopu redovnog sortiranja „na kućnom pragu”– rekla je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Na adresi Duga ulica 66b građani će od sada moći odložiti 30-ak vrsta otpada poput kartona, plastike, stakla, glomaznog i elektroničkog otpada, gume, boje i ljepila, starih lijekova, tekstila.

Otvorenju reciklažnog dvorišta prisustvovao je i državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg koji je naglasio kako je 2019. godina ulaganja u infrastrukturu za cjeloviti sustav gospodarenja otpadom.

Ovaj vrijedan projekt predviđa i edukaciju građana o razvrstavanju otpada. Cilj je u prvih godinu dana od dobivanja uporabne dozvole prikupiti 192 tone selekcioniranog otpada, što je oko 30% od ukupne količine otpada koji se stvara na području Varaždinskih Toplica.

Komentari