obavezno posjetite

U Varaždinskim Toplicama posjetite festival Aquafest: prilika da vidite Rimljane, Kelte i Konstantina Velikog

Objavljeno: 28.05.2017. 10:37

Zadnja izmjena: 28.05.2017. 12:15

Jubilarno 10. izdanje Aquafesta u Varaždinskim Toplicama bit će raskošnije no ikad. Festival je smješten u prekrasni šumski ambijent gradskog parka, a u sklopu programa ovog festivala moći ćete uživati u brojnim aktivnostima.

Od 1. do 3. lipnja očekuju vas rimski i keltski vojni tabori, mnoštvo kreativnih i edukativnih radionica, predstava, koncerata uličnih zabavljača, fina klopa, sajmena ponuda i još mnogo drugih sadržaja. Organizatori programa su Turistička zajednica grada Varaždinske Toplice i Zavičajni muzej Varaždinske Toplice. Što se programa tiče, on će započeti u četvrtak u 10 sati podizanjem rimkog tabora i keltskog kampa te raznim radionicama, biti će tu i mali zoo i druženje uz vatru.

U petak pogledajte lutkarsku predstavu za djecu, nastup antičkih uličnih zabavljača, radionicu rimskih frizura, a u noćnim satima proći će rimska povorka pod bakljama uz fanfare i bubnjare, a za sam kraj ovog dana moći ćete vidjeti spektakularan fire show. Subota je rezervirana za ppozdravni govor Cara Konstantina Velikog, a u već ranije spomenutim kampovima brojne druge aktivnosti.

Oko 11:15 sati na Rimskim termama biti će prinašanje žrtve paljenice za Aquafest, a poslije toga predstavljanje kostimiranih sudionika, nakon čega slijedi scenski prikaz borbe Rimljana protiv Kelta. Nešto kasnije poslijepodne biti će natjecanje u kuhanju rimskog kotlića, upoznavanje arheološkog parka, a u parkiću će u 17:30 sati biti izbor za najatraktivnijeg Rimljana i Rimljanke nakon čega slijedi toga party uz DJ-a. Program ovog festivala i više je nego raznovrstan stoga ne propustite ovaj jedinstveni dogaaj.
 

Komentari