u sklopu aglomeracije

Foto - U Varaždinskim Toplicama započela izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.02.2021. 10:29

Zadnja izmjena: 26.02.2021. 10:30

U Varaždinskim Toplicama počinje projekt izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u sklopu aglomeracije. 

Projekt obuhvaća rekonstrukciju, proširenje i nadgradnju sustava odvodnje otpadne vode na području Varaždinskih Toplica, Tuhovca, Lukačevca Topličkog, Svibovca i Jalševca Svibovečkog, izgradnju 5 crpnih stanica, 262 priključnih okna te 1 retencijski bazen te izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Ukupna vrijednost projekta (s PDV-om) je nešto preko 70 milijuna kuna kuna, a ukupna vrijednost prihvatljivih troškova (bez PDV-a) 56,44 milijuna kuna. Dio sufinanciranja iz Europske unije je 71.24 %, a nacionalni dio sufinanciranja 28.57 %.

''Veliki iskorak''

Prema riječima saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, ovo je veliki iskorak za daljnji razvoj grada Varaždinskih Toplica. - Svakako vrijedi istaknuti da je ovo još jedan od primjera zahvaljujući kojem je itekako vidljivo da je vertikala od lokalnih sredina, preko županijske pa sve do državne razine upravo u ovom mandatu zaživjela i daje rezultate – rekao je zastupnik Stričak.

Direktor Varkoma Željko Bunić je istaknuo da su radovi na izgradnji pročistača krenuli početkom ove godine i najavio završetak do kraja godine, za što postoje realni preduvjeti. Izgradnju pročistača opisao je kao jedan od najvažnijih projekata za zaštitu okoliša na području grada Varaždinskih Toplica.


 

Komentari