grad varaždinske toplice

U Varaždinskim Toplicama započeo niz izvedba i pjesničkih večeri za korisnike Minerve

Objavljeno: 01.03.2024. 18:08

Zadnja izmjena: 01.03.2024. 18:08

U Kongresnoj dvorani Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama u srijedu je koncertom "Domovinu ljubim pjesmom" započeo projekt KUT - Kultura u toplicama.

Radi se o prvom koncertu od pet kulturno-umjetničkih događanja planiranih projektom KUT, odnosno o projektu u sklopu kojeg će se do početka lipnja održati izvedbe i pjesnička večer korisnicima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, ali i svim građanima Varaždinskih Toplica.

Organizator projekta je Muški vokalni ansambl Špansko iz Zagreba, a upravo su oni bili izvođači na prvom koncertu. Zagrebački muški zbor, koji se sastoji od 25 pjevača, izveo je sakralne i svjetovne skladbe hrvatske glazbene baštine te obrade narodnih napjeva iz raznih dijelova Lijepe naše.

- Hvala Muškom vokalnom ansamblu Špansko na projektu, vjerujem da svi, prije svega korisnici Specijalne bolnice, cijene njihovu inicijativu. Ovo je prvi koncert u nizu i nadam se da će svima onima koji su na rehabilitaciji bar malo olakšati boravak u bolnici - rekla je gradonačelnica Ratković te dodala kako sada slijede još tri koncerta te jedna pjesnička večer.

Komentari