U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

U jednom slučaju radi se o mlađoj osobi nepoznatog izvora zaraze, koja se liječi kod kuće. U drugom slučaju radi se o djetetu, bliskom obiteljskom kontaktu prethodno detektirane osobe oboljele od COVID-19.

S obzirom da se kod djeteta radi o učeniku 1. razreda Osnovne škole u Svetom Iliji u karantenu je stavljeno 14 učenika tog razreda i tri učiteljice.

Vezano na slučaj pojave virusa kod učiteljice viših razreda u Osnovnoj školi u Klenovniku, u karanteni su svi učenici viših razreda, njih 73 i sedam učitelja predmetne nastave, dok će se učenici nižih razreda moći vratiti u školu.

U istom razdoblju imamo dvije nove oporavljene osobe pa je ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji i dalje 20, od kojih se na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze 4 osobe, a na liječenju kod kuće 16 osoba. U kućnoj karanteni u mjeri samoizolacije, kao bliski kontakti zaraženih, trenutno se nalazi 183 osoba. Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji imamo 215 registriranih slučajeva zaraze, a dodatnih 16 slučajeva nam se pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

 

Komentari

01.10.2020. 18:14h Zadnja izmjena: 01.10.2020. 18:15