AKTUALNA SITUACIJA

Novi 110 zaraženih i 94 djelatnika OB Varaždin "izvan pogona"

Objavljeno: 25.10.2020. 12:13

Zadnja izmjena: 28.04.2021. 09:45

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 110 novih slučajeva zaraze koronavirusom, kao i dan ranije.

Što se tiče izvora zaraze, u 65 slučaja se radi o bliskim kontaktima unutar obitelji ili radnog okruženja, a u 45 slučajeva je izvor zaraze nepoznat.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 551, s obzirom da imamo i 41 otpust s kućnog liječenja.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici nalaze se 42 osobe s težom kliničkom slikom, 40 osoba je na kisiku i dvoje ih je na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutno je 509 osoba.

Zabilježena su i nova postupanja unutar bolničkog sustava. Nakon što su evidentirani novi pozitivni, ali i novi oporavljeni, u Općoj bolnici Varaždin trenutno imamo 33 pozitivna djelatnika i dodatnog 61 djelatnika u mjeri samoizolacije.

Vezano na jučerašnje postupanje je u jednom domu za starije i nemoćne s 30-ak korisnika zbog jednog pozitivnog djelatnika, možemo izvijestiti da su obrađeni brisevi svih djelatnika i korisnika te da za sada nema novih pozitivnih.

Nova postupanja bila su u tri osnovnoškolske ustanove, jednoj srednjoškolskoj ustanovi, te u jednom dječjem vrtiću zbog čega je za više razreda i grupa određena mjera samoizolacije.

U mjeri samoizolacije trenutno se nalazi 1.818 osoba, s time da je epidemiološka obrada još u tijeku, što znači da nisu još kontaktirani svi kontakti pozitivnih i nisu svi evidentirani u Centralnom repozitoriju podataka.

 

Komentari