PODACI HZZ-A

U našoj županiji najtraženiji radnici na proizvodnoj liniji - ovo je TOP 10 zanimanja

Objavljeno: 13.04.2022. 13:43

Zadnja izmjena: 13.04.2022. 14:58

Foto: Ilustracija

U odnosu na veljaču, u ožujku je prijavljeno 12,7 posto više radnih mjesta, dok je u odnosu na ožujak 2021. godine proteklog mjeseca zaposleno 1,1 posto više radnika.

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Varaždin, u ožujku je prijavljeno ukupno 1.020 slobodnih radnih mjesta, od čega je najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno u sektoru Prerađivačke industrije (43,1 posto). Varaždinska županija i dalje ima velike potrebe za stalnom radnom snagom pa su tako djelatnosti u obrazovanju drugi po redu sektor koji traži najviše radnika. Na trećem mjestu po broju prijavljenih slobodnih radnih mjesta su djelatnosti iz sektora građevinarstva.

U nastavku pogledajte 10 najtraženijih zanimanja u ožujku 2022. godine:

  1. Radnik na proizvodnoj liniji (m/ž)
  2. Prodavač (m/ž)
  3. Trgovački radnik (m/ž)
  4. Kožarski radnik (m/ž)
  5. Odgojitelj predškolske dobi (m/ž)
  6. Krojitelj krzna i kože (m/ž)
  7. Konobar (m/ž)
  8. Čistač (m/ž)
  9. Kuhar (m/ž)
  10. Čuvar (m/ž)

Najviše zapošljava industrija

U sektoru prerađivačke industrije je bilo najviše prijavljenih slobodnih radnih mjesta pa je tako i u tom sektoru najviše novozaposlenih osoba tijekom proteklog mjeseca. Nakon nje slijedi trgovina na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala, dok su na trećem mjestu djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.

Komentari