dan volontera

U Varaždinskoj županiji održan prijem za volontere Društva Crvenog križa

Objavljeno: 10.12.2021. 19:19

Zadnja izmjena: 10.12.2021. 19:19

Povodom Međunarodnog dana volontera, Varaždinska županija održala je prijem za volontere Društva Crvenog križa Varaždinske županije.

Zamjenica župana Silvija Zagorec pohvalila je njihovu nesebičnost, trud, uloženo vrijeme i humanost kojeg daju društvu. - Ono što volontere karakterizira su dobrota i plemenitost. Od angažmana na potresom pogođenim područjima u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje se pokazala njihova hrabrost i požrtvovnost pa sve do pomoći u organizaciji procjepljivanja stanovništva naše Županije volonteri dokazuju kako ljudsko poštenje i dobrota ne smiju imati granica - rekla je zamjenica.

Čestitkama se pridružila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić dok se predsjednica  Društva Crvenog križa Varaždinske županije Rahela Blažević zahvalila na prijemu naglasivši pritom kako Društvo Crvenog križa Varaždinske županije radi i na poticanju volontiranja mlađe populacije.

- Osim toga, redovito se ulaže i u edukacije djelatnika kako iz područja organizacije rada tako i iz područja komunikacije i međusobnih odnosa te  kroz druge cjeline koje su važne za ostvarivanje same kvalitete rada unutar organizacije. Naši volonteri su u 2021. godini prošli veći broj edukacija za interventni tim, te su sudjelovali u vježbi interventnih timova „Jastrebarsko 2021.“ na kojoj su zauzeli sjajno drugo mjesto u državi – rekla je Rahela Blažević.

Komentari