rekordi u turizmu

U Varaždinskoj županiji u prvoj polovici ove godine ostvaren najveći broj noćenja ikada

U prvoj polovici ove godine ostvareno je ukupno 33.471 dolazaka i 78.060 noćenja, od čega se 60 % odnosi na domaće turiste. Od inozemnih turista najviše noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, Poljske, Slovenije, Austrije i Slovačke...
Objavljeno: 26.07.2022. 12:48

Zadnja izmjena: 26.07.2022. 12:54

Varaždinska županija ima nove rekorde u turizmu: u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno je 78.060 noćenja, što je najveći broj dosad, a time je nadmašena predpandemijska 2019. godina.

Istaknula je to zamjenica župana Silvija Zagorec kada je zajedno s direktorom TZ-a Varaždinske županije Goranom Mališem predstavila rezultate u turizmu. Kako je rečeno, u prvoj polovici ove godine ostvareno je ukupno 33.471 dolazaka i 78.060 noćenja, od čega se 60 % odnosi na domaće turiste. Od inozemnih turista najviše noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, Poljske, Slovenije, Austrije i Slovačke. Slijede turisti iz BiH, Italije, Češke i Indije. 

- U prvoj polovici godine ostvaren je najveći broj noćenja ikada, točnije 2 % više noćenja u odnosu na 2019. Pohvaljujemo i rad Turističke zajednice. Upravo ovdje su prepoznali važnost udruživanja turističkih zajednica te prvi osnovali Turističku zajednicu područja Centar svijeta, nakon čega su osnovane još dvije udružene zajednice, Sjever Zagorja i Varaždinski bregi. To je odličan put za daljnji razvoj turističke ponude - rekla je Zagorec.

Direktor TZ-a Mališ dodao je kako je  Hrvatska turistička zajednica odobrila dosad najveće potpore turizmu Varaždinske županije.

- HTZ nam je ukupno odobrio 1,2 milijuna kuna za šest projekata, među kojima su suorganizacija top događanja Varaždinske županije, Županija s pričom i razvoj konjičkog turizma. Uz to je za projekte lokalnih turističkih zajednica odobreno 650.000 kuna, što je ukupno 1,85 milijuna kuna potpora - dodao je. 

Komentari