NOGOMET

U varaždinskom prvoligašu s dozom pesimizma očekuju vijesti iz HNS-a

Objavljeno: 18.03.2020. 14:10

Zadnja izmjena: 18.03.2020. 14:14

Nakon vijesti europskih nogometnih vlasti da se odgađa EURO za sljedeću godina i da se preporuča da se prvenstva dovrše tijekom ljeta uslijedile su prve reakcije.

Uglavnom se svi slažu s odgodom Europskog prvenstva u nogometu ali što se tiče nacionalnih prvenstava ne vlada suglasje.

U HT Prvoj ligi i Kupu potrebno je još ukupno 12 termina i to 10 za prvenstvo i 2 za Kup. Krajnji rok za nastavak HT Prve lige trebao bi biti sredina svibnja, ali o svemu će se vrlo brzo očitovati HNS. Za sada postoji nekoliko scenarija, onaj redovni tjedno jedna utakmica ili ritam srijeda – subota. U ovom drugom scenariju bilo bi potrebno manje vremena ali pitanje je kome to ide više „na ruku“ od naših klubova.  Ono što još ne možemo predvidjeti, to je kada će situacija s koronavirusom dozvoliti da se nastave natjecanja. Mnogi sportski savezi već su zaključili sezone i proglasili konačno stanje s kolom kada je prekinuto prvenstvo. Isto tako za one najslabije vrijedi nepisano pravilo da nema ispadanja a prvoplasiranih iz nižih liga mogu se priključiti u, tada proširene, više lige.

Trener NK Varaždin Samir Toplak podržava odgađanje Europskog prvenstva. – Što se tiče domaćih natjecanja teško mi se izjasniti. Rekao bih da sam više pesimista nego optimista, oprezan je Toplak.

Konkurenti podijeljeni

U NK Inter, koji se nalazi u sličnoj sportskoj situaciji na prvenstvenoj ljestvici nisu optimisti, smatraju da se nogomet neće igrati još mjesecima. U Istri 1961 se nadaju da će se prvenstvo dovršiti prema preporukama UEFA. U Slaven Belupu su mišljenja da će se trebati tražiti alternativna rješenja. I u ostalim prvoligaškim momčadima je slično raspoloženje svi bi radije da se na terenu završi prvenstvo a ne za „zelenim stolom“ ali su svi itekako svejsni situacije i čekaju odluku HNS-a.

Komentari