prigodni program

U Varaždinu obilježen Svjetski dan svjesnosti o limfomima

Objavljeno: 15.09.2022. 14:13

Zadnja izmjena: 15.09.2022. 14:13

U organizaciji Hrvatske udruge leukemija i limfomi (HULL) danas je na Franjevačkom trgu u Varaždinu obilježen Svjetski dan svjesnosti o limfomima. Tim povodom organizirano je i mjerenje razine šećera u krvi i krvnog tlaka zainteresiranim građanima.

Inače, Udruga djeluje s ciljem pomaganja bolesnika oboljelih od hematoloških bolesti, razvoja novih istraživačkih programa i metoda liječenja te u tu svrhu, između ostalog, poduzima sljedeće aktivnosti: organizira liječenje bolesnika koji boluju od leukemije, limfoma i srodnih bolesti, podupire programe pomoći bolesnicima i njihovim obiteljima, razvija programe nesrodne transplantacije koštane srži u Republici Hrvatskoj, organizira seminare i savjetovanja te distribuira informacije s tih skupova zdravstvenim i znanstvenim ustanovama.

Podršku radu Udruge danas je dao i Ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec. Udruga djeluje na adresi Graberje 33, Varaždin u prostoru koji je dan Udruzi na korištenje od strane Grada Varaždina.

Komentari