projekt

U Varaždinu održan simpozij o zaštiti mentalnog zdravlja građana

Objavljeno: 27.05.2022. 14:28

Zadnja izmjena: 27.05.2022. 14:28

"Usluge za zaštitu mentalnog zdravlja građana Varaždina - povezivanje, informiranje, zagovaranje" naziv je simpozija na kojem se danas okupilo tridesetak socijalnih radnika, psihologa i drugih stručnjaka te građana.

Simpozij je organizirala Udruga za razvoj životnih vještina i sposobnosti pojedinaca i obitelji "Uz vas" pod pokroviteljstvom platforme Budimo grad i uz podršku Grada Varaždina.

Sudionicima su se obratile inicijatorice projekta, socijalne radnice Sanja Jakopec i Renata Sever pojasnivši da je cilj simpozija povezati stručnjake mentalnog zdravlja koji djeluju na području Varaždina te informacije o dobrim programima i uslugama mentalnog zdravlja učiniti dostupnijim građanima.

U ime platforme Budimo grad vijećanik Ivan Obadić u svom se obraćanju založio za uspostavljanje kvalitetnog sustava potpore građanima te pozvao stručnjake da daju prijedloge i ideje o unapređenju sustava koji brine o mentalnom zdravlju. 

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković podsjetio je na to da je nova gradska uprava pokrenula niz procesa na poboljšanju brige o mentalnom zdravlju građana. Naveo je primjer zapošljavanja psihologa u osnovnim školama, te projekte zdrave prehrane u vrtićima i školama te osiguravanje dostupnosti higijenskih uložaka u varaždinskim školama.

- Ne postoji sustavna pomoć. Država ne funkcionira dobro na tom području i zato smo mi u Gradu Varaždinu poduzeli konkretne korake - rekao je.

Komentari