na stadionu sloboda

U Varaždinu održano državno natjecanje vatrogasaca, ministar Božinović podržao natjecatelje

Objavljeno: 27.09.2021. 12:00

Zadnja izmjena: 27.09.2021. 12:00

Varaždin je bio domaćin osmog državnog natjecanja vatrogasaca Republike Hrvatske, a natjecanju su nazočili i  mnogi vatrogasni dužnosnici iz susjednih zemalja Austrije, Slovenije i Mađarske.

Sudionike natjecanja je posjetio potpredsjednik Vlade i  ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je obišao natjecatelje na stadionu Sloboda u društvu župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, predsjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravke Grđan, glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljka Vukalovića i  ostalih predstavnika vatrogastva.

Natjecalo se 207 natjecateljskih odjeljenja koja su svoje snage odmjerila i pokazala  u brzini i uvježbanosti. Pobjednici su se plasirali na Međunarodno vatrogasno natjecanje koje će se održati slijedeće godine u Celju, u Republici Sloveniji.

- Vatrogasna zajednica je u našem mandatu postala Središnji državni ured i koji upravlja svojim sustavom nakon puno desetljeća. Vlada i sva ministarstva su tu da ih podrže. Ministarstvo unutarnjih poslova i posebice budući da je Civilna zaštita sastavni dio Ministarstva unutarnjih poslova, a vatrogasci glavna operativna snaga civilne zaštite – naglasio je Davor Božinović prilikom posjete natjecateljima dok je župan Anđelko Stričak rekao kako je Grad Varaždin kolijevka hrvatskog vatrogastva i na tu činjenicu treba biti ponosan.

Nakon održanog natjecanja priređeni je u atriju Starog grada prijem za članove Organizacijskog odbora i Voditeljstva natjecanja, a domaćini prijema bili su župan Anđelko Stričak i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković.

Komentari